ATLANTIC CROSSING dag 11 woensdag

Dag 11. Helaas hebben we van deze prachtige oversteek de helft alweer gehad! Jammer dat we geen boei met: “U bent nu halverwege” tegenkwamen!! Daarvoor in de plaats mochten we een ‘voor halverwege’ envelop van onze Antaresvrienden open maken. Een kaart met de felicitaties, de hoop dat de oversteek is zoals verwacht en een balon, om de feestvreugde te vergroten, aangevuld met “Nu nog maar de helft”! Heel lief.
De tocht is echter meer dan we verwacht hadden. Natuurlijk is het afzien dat je geen seconde stil zit, ligt of hangt en je je nog net op tijd aan een handgreep kunt vastgrijpen voor je naar alle kanten gelanceerd wordt, je geregeld de jus ‘d orange op je wang giet i.p.v. in je mond, je de melk naast de kom giet, je het melkpak weer op dezelfde plaats in de koelkist wil terugzetten, maar die plek al direct na vrijkomen door iets anders is ingenomen, de vaat van het rek dondert en de volgende deuk in de vloer zit.
Maar het heeft zeker zijn mooie kanten. Tot nu toe zijn de weergoden ons goed gezindt (dank aan tante Nel voor haar dagelijkse gebed)
en hebben we tot nu toe prachtig weer en geen extreme omstandigheden, maar vooral goede wind.
We varen nog steeds als een tierelier en dat nodigt niet uit om met deze deining een half uur op het voordek te gaan klussen om een Parasailor te gaan bevestigen. Bovendien loopt de boot nu met de fok en gereefd grootzeil (samen ongeveer 1/3 van het zeiloppervlak van de Parasailor) ook al op maximale rompsnelheid.
Vannacht hebben nog visite gehad! Eltjo meldde op zijn aller snoezigd dat het zover was: een vliegende vis in de kuip en wenkte me te komen kijken. Op de vraag hoe groot het ding was, kreeg ik allerlei angstaanjagende maten. Ook al was het een ding van 20 cm….ik gruwel daarvan. Ik zou willen dat die meervoudige persoonlijkheden zich eens beperkten tot hun wezen als vis.
Vandaag nog een oproep gehad van een Duits schip dat hier 9 mijl vandaan vaart en erg haar best doet ons bij te houden. Geen schijn van kans! Wij varen zo hard dat de oceaan zelfs de afvoerslang van de wc leeg zuigt. Willen we de wc spoelen, moeten we eerst een hele tijd pompen tot er weer water komt!
Eltjo heeft net, onder mijn toezicht, de inspectieronde op het voordek weer gedaan. Geregeld moet er gekeken worden of de tuigage nog in orde is. Ik zag hem een paar dingetjes van het gangboord oprapen en was bang dat hij met wat schroeven in de hand zou terugkomen, echter bleken het maar 3 hele kleine vliegende vissen te zijn! En zo eindigt de dag zoals die begon: met niet meer vliegende vissen…..

5 gedachtes over “ATLANTIC CROSSING dag 11 woensdag

 1. Mooie verhalen, ze lezen als een boek. Vroeger had je feuilletons en keek ik uit naar de volgende editie, zo ook met jullie verhalen. Als jullie zo doorgaan zijn jullie binnen de gestelde termijn van 22 dagen over.

 2. Ook wij genieten enorm van jullie verhalen. Maar Lilian, je hebt gelijk, vissen horen niet te vliegen, als ik er aan denk dat ze in mijn haar kunnen vliegen, krijg ik ook de kriebels. We hopen dat jullie de reis op deze manier kunnen voortzetten. Blijf vooral genieten van de ruimte, stilte en de vrijheid.
  Groetjes,

  Gerard en Hester

 3. Geweldig om te horen dat de reis zo voorspoedig verloopt. Je hebt dus letterlijk de wind in de zeilen. Houden zo. Zou Columbus zich ook zo gevoeld hebben op zijn Santa Maria? Heb je naast die vliegende vissen ook al zwemmende vogels gezien???
  Veel succes met de tweede helft van jullie oversteek.
  Groet, Hans en Elly

 4. Ahoy Sailors! volgens mij maken jullie een geweldige oversteek! ik geniet van jullie verhalen. Ik heb een speciaal bericht voor Lilian: wanneer kom je weer thuis 🙂 ??. De Zeemancipatie commissie is namelijk inmiddels aan het vernieuwen, heb je dat meegekregen? Liesbeth, Anne-Marie, Astrid en Anita zijn de commissie voortvarend aan het overnemen van de zittende leden. En ze zijn dringend op zoek naar een vijfde lid. Jij dus…. Zou je dat zien zitten? Denk er eens over na of laat iets weten als je zit te mijmeren onder de zon, achter de passaat zeilen. We zijn heel benieuwd. Enjoy life en we horen van je, xxx Angela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s