WIN2WIN vaart weer in Ria de Vigo

Na een “winterstop” van meer dan 7 maanden op de wal in Punta Lagoa, is de WIN2WIN dinsdagmiddag weer te water gelaten met de 100 tons travellift van de marina. Altijd weer een spannende gebeurtenis: we gaan eindelijk weer varen maar ook de onzekerheid over de techniek aan boord. De afsluiters en huiddoorvoeren van het toilet zijn immers vervangen door nieuwe en de impeller van de koelwaterpomp van de dieselmotor heeft ook 7 maanden stilgestaan.

Dinsdagochtend werd de boot met de travellift opgetild en werden de bokken aan de kant geschoven. Nu kon de onderkant van de kiel van een tweede laag primer worden voorzien. Na de voorgeschreven droogtijd is na de lunch de anti fouling aangebracht. Ook de plaatsten waar de romp op de bokken rustte zijn nu weer mooi blauw.

Na een korte droogtijd werd de motor van de travellift gestart en werden we langzaam naar het water gereden. Toen de boot nog net in de banden hing, maar met saildrive en afsluiters in het water, kon ik tevreden vaststellen dat ik de klus met de huiddoorvoeren goed had uitgevoerd: geen lekken dus !

Vervolgens de kraan op de saildrive voor het koelwater openen en motor starten. Contact, alarmen piepen, starten en lopen ! En pruttel pruttel, het koelwater spoot uit de uitlaat. Okay en nu de volgende test: de Maxprop schroef is immers uit elkaar geweest en gereviseerd. Bij de montage kunnen fouten gemaakt worden, maar bij langzaam achteruit gas geven, ging de boot inderdaad achteruit !

In de haven even vol gas en de schroef draait uitstekend en nu zonder veel trilling. De revisie is dus ook geslaagd. Het geeft een goed gevoel dat alle techniek weer pico bello is en we weer onbezorgd kunnen gaan varen.

Na een korte tocht hebben we aangelegd bij de Real Club Nautico de Vigo waar we in ieder geval nog een maand blijven. Vigo is een leuke stad en ook op de ria vermaken we ons uitstekend.

En wellicht zijn er nog vertrekkers die na de eerste etappes de services van Jachtservice Rugge nodig hebben voor b.v. de SSB radio, zonnecellen, windturbine, navigatie apparatuur of watermaker.

Tot slot een plaatje dat miljoenen mensen gezien hebben: de dolfijn met NL vlag is onze handtekening op de kade in Horta !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s