WIN2WIN op zoek naar nieuwe eigenaar en WIN2WIN2 in aantocht !

Na heel lang wikken en wegen is het besluit genomen om de Winner 1120 te verkopen en een bod te doen op een Winner 1220. Juist omdat de Winner 1120 zo goed bevalt en er van binnen- en buiten mooi uitziet, is het lastig een betere boot te vinden en daar komt nog bij dat we een emotionele band hebben met het merk. De nieuwe 1220 is minder “scheeps” betimmerd maar daar staat tegenover meer ruimte, meer snelheid maar ook grotere zeilen die moeilijker te hanteren zijn.

We hebben deze 1120 nu 7 jaar in ons bezit waarin we er goed in geslaagd zijn de vaarkosten per uur lekker laag te houden door enerzijds veel aan boord te zijn en anderzijds voorzichtig te varen. Wij waren denk ik de eerste die met een Winner 1120 naar de Carieb (en terug) zijn gevaren en anderen hebben inmiddels ons voorbeeld gevolgd.

Sinds wij deze boot hebben gekocht is de meest opvallende vernieuwing het TBS dek en het teak in de kuip. Daarnaast zijn de buiskap en grootzeilhuik vernieuwd. Binnen vallen de nieuw satijnen gordijnen, nieuwe stoffering en een nieuw bekleed plafond op. Omdat het velours behang op het plafond zo’n hoge aaibaarheidsfactor heeft wil iedereen het aanraken en dan wordt het dus vuil. De standaard halogeen lampen zijn bijna allemaal vervangen door warm witte LED armaturen die een heel gezellig licht geven.

En zoals je in het blog hebt kunnen lezen is de kiel recent in Spanje helemaal gestraald en met epoxy en diverse primers behandeld. Recent is dat nog eens dunnetjes overgedaan door vd Rest in Kats. De Maxprop schroef is gereviseerd en op de planning staan nog en nieuwe accu opdat die lompe die ik in de Carieb heb geinstalleerd de startaccu naar een tijdelijke plek heeft verdrongen.

De nieuwe Raymarine A65 heeft de oude C90W vervangen waarmee we nu ook op Ipad kunnen navigeren en de plotter zelf ook touchscreen heeft wat heel prettig werkt in de kuip. De AIS transmitter is van Digital Yacht en is op het Raymarine STng netwerk aangesloten maar heeft ook een USB kabel naar de kaartentafel t.b.v. navigatie op de laptop.

Voor de verkoop haal ik in de typische lange afstand spullen zoals zonnepanelen, watermaker, windturbine en Windpilot eraf tenzij zich een “vertrekker” zich meldt die deze extra’s juist kan waarderen. Wij kunnen ze in ieder geval weer goed gebruiken op de nieuwe boot.

De Victron lader/inverter combi gaat er niet af en is bijzonder prettig onderweg als je b.v. koffie wil zetten of even de mixer nodig hebt voor een lekkere saus.

En je mag ervan uitgaan dat een boot waar veel mee gevaren is, juist in uitstekende staat van onderhoud verkeerd.

De WIN2WIN ligt nu in de jachthaven in Wolphaartsdijk en kan op afspraak bezichtigd worden. Bedoeling is de verkoop door een makelaar te laten doen maar de snelle koper kan goedkoper uit zijn als ik de makelaarsprovisie niet hoef te betalen.

Voor wie meer wil weten is er een uitgebreide beschrijving beschikbaar. Reager op dit bericht of stuur een email naar zeiler1120@gmail.com

Advertenties

4 gedachtes over “WIN2WIN op zoek naar nieuwe eigenaar en WIN2WIN2 in aantocht !

  1. Hai Lilian en Eltjo,
    Prachtige foto’s De win 2win ziet er nog zeer goed uit. Die ben je zo kwijt, lijkt mij. Maar een andere, grotere boot….toch nog plannen om weer op reis te gaan?
    Succes met de verkoop.
    Harm
    sy Aja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s