WIN2WIN2

Na een korte en stoutmoedige onderhandeling werden we het eens met de verkoper van de Winner 1220 “Trantes” en kon een handtekening onder het koopcontract gezet worden !

De Trantes is een zwaar opgevoerde en over de top uitgeruste Winner 1220 die in 2012 te water is gegaan. De eerste eigenaar had zich ingeschreven voor de ARC 2012 en kinderziektes moesten onderweg naar Las Palmas opgelost worden.

In afwijking van de standaard uitvoering staat er een verlengde koolstof mast en giek op met bijbehorende verlengde kiel, waarmee de doorvaarthoogte meer dan 22m is en de diepgang 2.50m. Het grootzeil is van het type “fat head” en fors uitgebouwd. De genua zit op een boegspriet gemonteerd en is daardoor ook een maatje groter dan standaard. De code zero en halfwinder zijn ook een maatje te groot voor ons……

De electronica aan boord ben ik nog steeds aan het verkennen maar er zit een overbemeten JEFA/B&G stuurautomaat op, 2 B&G plotters, 4 grote B&G klokken, AIS, Sailor 500 sateliet internet, WIFI, 3G, on-board PC, een 2000 watt inverter/lader, radar, VHF met 2 hanssets, Caribe RIB met 4pk Yamaha, reddingsvlot, Schenker watermaker, Watt&Sea hydrogenerator ect etc op.

Dit alles intimideerde blijkbaar potentiëele kopers, want nadat het schip terug was gekeerd uit de BVI’s in 2016 met Sevenstar Yachttransport heeft het schip 2 jaar in de verkooploods van Contest Brokerage gestaan.

Wij hebben het schip gekocht voor een bedrag dat ruimte laat voor een nieuwe standaard aluminium mast en gietijzeren kiel met bijbehorende zeilen. Het is een heel project zo maar we krijgen werkelijk een fantastisch schip waar we lange reizen mee gaan maker. En daarnaast krijgt Jachtservice Rugge er een uitdagend opleidingsschip bij waardoor ik ook Winner 1220 eigenaren kan helpen.

Een deel van de zeer uitgebreide inventaris en toebehoren staan inmiddels op Marktplaats maar je kan ook via deze site reageren mocht je belangstelling hebben voor o.a. 10 dieseltanks (10L), carbon mast van 18m, Code 0 ca 150m2, nieuw in de verpakking HA fok, nieuw 62m2 membraan grootzeil, 5 kapotte accu’s (!), Fortress F23 anker, Epirb Ocean Signal, schijnwerper, Schenker Smart 30 watermaker, reddingsvesten, Sailor 500 Tracphone sateliet internet set…..

https://www.marktplaats.nl/verkopers/4532396.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s