Een nieuw geluid in de WIN2WIN…..

De Winners komen meestal niet zo goed uit de testen m.b.t. het motorlawaai. Dit komt door de ronduit matige isolatie van de motorruimte. Deze is uitgevoerd met een goedkoop stukje schuim dat lijkt op geluiddempend schuim maar dat in werkelijkheid weinig effect heeft. Dit schuim gaat bovendien in de loop der jaren steeds meer naar olie en diesel stinken.

Nu ik toch bezig was de motoromkisting op te knappen met nieuwe lak en TBS op de tredes leek het mij een goed moment ook eens iets te doen aan de geluidsdemping. Het oude schuim zat goed vastgeplakt maar ging er toch betrekkelijk gemakkelijk af.

In de watersportwinkels worden diverse merken en soorten geluiddempend materiaal aangeboden en meestal is alle waar naar zijn prijs. Ik heb gekozen voor een zwaar soort schuim van Technautic waarin een massive laag van flexibel kunststof is verwerkt. De platen zijn 60x120cm en 32mm dik. Ze kosten ca €60 per stuk dus eerst maar eens proberen. Met 1 plaat kun je de binnenkant van de omkisting bijna helemaal bekleden. Het op maat maken van de benodigde delen heb ik met de cirkelzaag gedaan maar met een handzaag zal het ook wel lukken maar de randen zullen dan niet zo netjes worden.

De omkisting wordt er een flink stuk zwaarder door maar ik kan niet anders zeggen dat het resultaat de verwachtingen overtreft ! Er is echt sprake van een nieuw maar vooral minder geluid in de salon !

En het is een klusje dat je zelf gemakkelijk kan doen maar je kan het ook door mij laten doen.

Jachtservicerugge@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s