Jachtservice maakt stoelverhoger voor de WIN2WIN2…..

De ergonomie van de kaartentafel op Winners lijkt, gezien de afstand tussen de zitting en het tafelblad, speciaal afgestemd op lange mensen met korte (!) benen.

Op mijn kantoor bij NXP werd de stoelhoogte door de ARBOdeskundige ingesteld op 44cm en het bureaublad op 72cm om RSI klachten te voorkomen. (Mijn lengte is 176cm)

Op de Winner 12.20 zijn die waarden 41 resp 77cm, dus 8cm verschil met de aanbevolen afstand tussen zitting en tafel, waardoor je ellebogen hinderlijk op de rand van de tafel rusten.

En omdat de hoogte van de zitting en de tafel niet zoals op kantoor traploos instelbaar is, zit er niets anders op een “stoelverhoger ” toe te passen. Op onze 11.20 hadden we het kussen dikker laten maken, waardoor dit kussen tamelijk lomp en zwaar werd.

De aanpak op de nieuwe 12.20 is anders en zorgt ook voor een eenvoudiger toegang tot de bergruimte onder de zitting.

De interieurontwerper had bedacht dat je eerst het zitkussen helemaal moet verwijderen om daarna het scharnierende deksel open te doen. Tijdens het varen is dit natuurlijk erg onhandig. Daarnaast heb ik me in de korte tijd dat we de 12.20 hebben al te vaak geërgerd aan de losse zitting die verschuift en zelfs kan omklappen als je erop gaat zitten.

In een goed uitgeruste werkplaats is het verbeteren van deze constructie niet zo moeilijk.

De verbeterde constructie bestaat uit een stevige rand van ca 5cm die rondom op de bestaande bak is geschroefd en een nieuw deksel dat op de rand middels scharnieren is bevestigd. Het kussen wordt vervolgens op dit nieuwe deksel vastgemaakt. Als je nu het deksel met kussen naar voren kantelt ligt de bergruimte gelijk open.

De rand is gemaakt van een stukje afvalhout van de werf: multiplex met een dikke teak fineerlaag en een stukje massief teak voor de afgeronde hoek. De rand is met lamellen in elkaar gelijmd. De gleufjes frees ik met een speciale machine.

Wat nu nog rest is het kussen op het nieuwe deksel bevestigen. We gaan dit kussen eerst verkleinen, opdat het minder oversteekt. De rugleuning moet ook iets hoger bevestigd worden, opdat het niet in de weg zit als we de zitting omhoog doen.

Meer info en kostenopgave bij jachtservicerugge@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s