Met de 1220 naar 2020 met bonus video Atlantic Crossing

Beste volgers,

Hier eindelijk weer eens een ‘sfeerimpressie’ al is dat er ééntje waarin nauwelijks gevaren wordt!

Na onze aankoop van een prachtige Winner 1220 volgde een periode die zich meest kenmerkte door uitspraken als ‘één stap voorwaarts, twee stappen achterwaarts’, ‘met vallen en opstaan’! Wij hadden aanvankelijk gedacht dat ons nieuwe juweel in topstaat zou zijn! Voorzien van allerlei dure aanpassingen en maar erg kort in gebruik geweest. Uiteindelijk is zij alleen maar naar de Carieb gevaren en we hadden verwacht dat alle aparatuur die daarvoor noodzakelijk is in orde zou zijn. Echter kwamen we van een koude kermis thuis! Sommige dingen zijn helemaal niet in gebruik genomen omdat er installatiefouten zijn gemaakt. Ook heeft de eerste eigenaar weinig aan onderhoud gedaan. Dat is met de gedrevenheid van Eltjo wel anders. Er wordt nu recht gedaan aan dit prachtige schip.

In vorige blogteksten staat wat er tot nu toe allemaal, vooral aan technische zaken, verbeterd is. Daarover wijd ik verder niet uit en bovendien gaat het mijn pet vèr te boven! 🥳 Bottom line is de boodschap: we hadden niet verwacht dat er nog zóveel te klussen viel en dat dat ook zólang zou gaan duren! Helaas hebben we om die reden nog maar erg weinig kunnen varen afgelopen seizoen.

En daar gaan we binnenkort eens gauw korte metten mee maken!

Ons plan is om in het voorjaar 2020 weer te vertrekken voor een lange reis. In grote lijnen een herhaling van de vorige 2 reizen. Er zijn echter nog een hoop eilanden die we niet bezocht hebben en ik zou graag ook eens naar Cuba en de San Blas eilanden gaan en mogelijk New York binnenvaren. Dat zou kunnen betekenen dat we voor de 3e reis meer tijd nodig hebben dan 1 jaar. We willen nu ook meer van de binnenlanden zien en hebben de intentie vaker een auto te huren.

Vooral Eltjo is intensief bezig om de refit te realiseren voor een grote reis. Ik houd me meer bezig met secundaire voorwaarden ten behoeve van een aangenaam verblijf op de boot. Schilderen, lakken, stofferen, fokhoes, huik en bimini’s stikken (waarbij mijn aanschaf van een industriële naaimachine een groot feest is!) zijn meer mijn ding.

Wij houden jullie op de hoogte als het zover is dat we vertrekken. Voor die tijd zijn jullie uiteraard welkom om eens aan boord te komen en/of eens mee te varen.

Rest mij nog jullie als trouwe volgers te bedanken voor jullie belangstelling van het afgelopen jaar. We doen ons best om ook in 2020 weer goede blogteksten te publiceren, afwisselend ‘techneutica’ 🤯( Eltjo) en sfeerimpressies door mij (Lilian).

Kerstgroet van ons,

Eltjo en Lilian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s