De schipper is nog niet terug aan dek (update 14 jan)

Tijdens onze enige serieuze zeiltocht dit jaar openbaarde zich in Duinkerken schijnbaar vanuit het niets een serieuze kwaal aan mijn lichaam. In de lokale supermarkt leek het alsof mijn bril aan het beslaan was door het dragen van een mondkapje. Maar bij het afzetten van de bril bleef er een grijs gordijn hangen in het bovenste deel van het beeld in mijn rechteroog !

Dit was de opmaat naar een medisch traject van maanden met zeer diepe dalen en 3 zware operaties. Na de eerste 2 ingrepen wilde ik voor de zekerheid ook nog onderzoek naar de kransslagaders. Precies 4 weken geleden ging ik daarvoor niets vermoedend naar de polikliniek voor een fietstest waarna mij direct “ziekenhuisarrest” werd opgelegd !

Nu ben ik weer thuis met 5 nieuwe brandstofleidingen voor de hoofdmotor en een schoongemaakte leiding naar de CPU. Net als bij boten lag de oorzaak bij vervuilde brandstof (cholesterol in dit geval)

Nu wacht mij een traject van 3 tot 6 maanden revalidatie met iedere dag een stukje verder lopen en sporten onder medische begeleiding.

Onze boot is inmiddels door havenmeesters en vrienden geparkeerd op zijn winterligplaats in de haven van Wolphaartsdijk.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de steun aan Lilian die mij volledig heeft moeten afschermen van de buitenwereld gedurende mijn ziekenhuisopnames.

Het is vandaag precies 2 maanden geleden dat ik met een opengezaagde borstkas in de OK lag. De eerste 2 weken ging het herstel voorspoedig maar toen stopte het herstel en werd ik behoorlijk ziek en ben ik een aantal malen teruggeweest naar de “eerste hart hulp”. Achteraf bleken de problemen veroorzaakt te worden door een infectie die met een antibiotica kuur succesvol is bestreden.

Nu werk ik hard aan het terugkrijgen van mijn conditie middels dagelijks training op de cross trainer en wandelingen. Mjn conditie neemt nu snel toe en ik ondervind nog maar weinig hinder van de ritssluiting in mij borst. Wel moet ik koste wat het kost voorkomen dat ik corona krijg omdat mijn weerstand tegen ziektes nog beperkt is. Een corona vaccin mag ik pas krijgen na explicite toestemming van mij cardioloog.

11 gedachtes over “De schipper is nog niet terug aan dek (update 14 jan)

 1. Hoi Eltjo,

  Ik heb het verhaal van Lilian gehoord! Wat een traject hebben jullie achter de rug, daar is een oversteek een eitje bij. Nu een lange tijd van revalideren, je bent in goede handen bij Lilian, echter het mentale deel moet je zelf doen. Ik wens jou en Lilian heel veel sterkte in de komende tijd en spreek de hoop uit dat er na deze periode mooie tijden mogen volgen. Samen zijn jullie oersterk, soms geeft een moment van “zwakte” heel veel lucht. Lieve groet ook aan en voor Lilian, Jannie

  >

 2. Beste Eltjo,

  Dat is wel heel veel tegelijk! Wij hopen dat het met je rechteroog weer helemaal goed komt en dat je een voorspoedige revalidatieperiode krijgt, zodat je daarna weer de dingen kan doen die jullie graag doen.

  Veel sterkte en hartelijke groet ook aan Lilian,

  Gerard en Hester

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

 3. Jeetje Eltjo en Lillian even slikken hier in Breda. Zo zeil je de wereld half rond en zo word je hardhandig teruggefloten. Gelukkig komt het na een paar maanden ( winter gelukkig) hopelijk weer goed. Veel geduld en beterschap gewenst en vooral : stay safe !

 4. Jeetje Eltjo en Lillian even slikken hier in Breda. Zo zeil je de wereld half rond en zo word je hardhandig teruggefloten. Gelukkig komt het na een paar maanden ( winter gelukkig) hopelijk weer goed. Veel geduld en beterschap gewenst en vooral : stay safe !

 5. Wat fijn dat je weer thuis bent Eltjo Ik wens je heel veel succes met aansterken. En laat nurse Lilian maar voor je zorgen .

  Liefs van Yolanda

  Outlook voor Android downloaden

  ________________________________

 6. Tjee.. schrikken! Wel net op tijd geloof ik… je klinkt nog blijmoedig ondanks alles.. en de boot blijft een beauty… sterkte en alle goeds voor jullie allebei..

 7. Hi Eltjo,

  Dit is wel heel pittig allemaal. Zo zit je te sleutelen aan jullie eigen, of andermans boot en zo zit je in ‘de mist’. Geen kleinigheden, maar zo te lezen, is het ergste achter de rug en ben je aan het opkrabbelen. We wensen je daarbij, sterkte, succes, doorzettings- en uithoudingsvermogen.

  Met vriendelijke groet,

  Trijntje & Kees

 8. He Eltjo en Lilian,

  Dat is schrikken….verwacht ik -zoals gewoonlijk- een interessant technisch stukje over elektronica of meubelbouw te vinden op je site, blijkt het ineens een fysiologisch ongeval te zijn !

  Schokkend, verwarrend, onverwacht om het mee te maken maar ondanks alles goed dat je er (net) op tijd bij bent….motor of CPU kunnen ook ineens volledig uitvallen en dat is nu gelukkig voorkomen !

  Een goed herstel gewenst, sterkte ook voor Lilian, succes met de revalidatie wat, getuige de verhalen van anderen, een klus apart is.
  De boot staat nu lekker op de kant, het is koud en nat buiten dus het zeilen komt wel weer een keer aan de beurt als de schipper gezond & wel weer aan dek verschijnt.

  Groet,

  Geert-Jan Scholte & Trudy Teirlinck.

 9. Hallo Eltjo,

  Wat een verhaal zeg!! Uiteindelijk is het goed gekomen .. nou ja goed? Volgens mij nog een tijdje bezig met herstellen. Daar dus goed te tijd voor nemen! Je bent gelukkig bij Lilian in goede handen. Plannen maken in bed en thuis kan gewoon doorgaan, de uitvoering laat even op zich wachten. En je weet: goed werk heeft tijd nodig. Ik wens jou een voorspoedig herstel toe en fijne feestdagen toe samen met Lilian✨🎄🌟🙏🏻

  Hartelijke groeten uit Den Bosch, Maaike Kivits

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s