WIN2WIN2 aan de ketting ?

We hebben (te) lang gewacht op de Nederlandse watersportorganisaties en overheid om een internationaal geaccepteerde versie te maken van het bekende ICP, maar dit is tot op de dag vandaag tevergeefs geweest. Het ICP is ondanks het aanscherpen van enkele regels niet acceptabel voor met name de Spaanse en Portugese overheden en laten wij daar nou net wel naar toe willen ! Iedere week horen of lezen we weer een horror verhaal dat Nederlandse jachten aan de ketting zijn gelegd in Spanje of Italië.

Het enige document dat wel wereldwijd geaccepteerd wordt is de zg “zeebrief” maar die heeft een kostenplaatje dat meer bij een olietanker past. Maar als je verder dan Frankrijk wil, heb je geen keus en wij hebben daarom op 2 mei met flinke tegenzin de aanvraag met een heleboel vereiste documenten opgestuurd naar het Kadaster in Rotterdam. Wij schijnen niet de enigen te zijn en daarom duurde het allemaal wat langer. Vandaag is de “voorlopige” registratie ontvangen die dan t.z.t. na het aanbrengen van het “brandmerk” vervangen wordt door de echte.

Overigens is het vastzetten van het stuurwiel in de uiterste stand een zeer effectieve manier om het het schip tegen diefstal te beschermen ! Met het roer dwars is het erg moeilijk om de box uit te komen laat staat er mee varen. Je kan hier een ketting en slot voor gebruiken die ook voor fietsen en motoren gebruikt worden.

Met de ontvangst van de documenten en het “opengaan” van Europa is er niets meer dat ons weerhoudt om zo snel mogelijk te vertrekken naar het zuiden. Veel klussen aan de boot zijn afgerond in de twee en half jaar dat we deze bijzondere Winner 12.20 in ons bezit hebben. We hebben nu ook een nieuw stel zeilen van Hagoort en een enorme Parasailor aan boord.

Montage van de SSB antenne aan de achterstag
Het derde paneel met zonnecellen is ook gemonteerd
Bijna klaar met de montage
De weerkaarten komen ook weer binnen
Inclusief Koninklijke goedkeuring nu klaar voor de start !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s