Storm op de Grevelingen ?

Eén van de laatste controles voor vertrek is het passen van de stormfok en staysail. Deze zaten sinds de aflevering van de boot in 2012 nog nieuw in de zeilzak. Ze zijn toen wel gepast maar met de nieuwe (kortere) mast was dat onzeker. Het was vandaag bijna windstil bij de Mosselbank op de Grevelingen en dat leek mij een goede gelegenheid de STORM zeilen tevoorschijn te halen. Nu weten we tenminste dat ze passen en hoe het stormgrootzeil (trysail) gevoerd moet worden. Dat is dus niet aan de giek zoals een normaal grootzeil maar met een schoot naar een blok in het gangboord. Weer wat geleerd.

10 jaar in de zeilzak en hopenlijk blijft dat zo…..

Het stormzeil heeft nog het Belgische zeilnummer dat onze boot nog steeds heeft. In het grootzeil staat nu wel NED 11 wat geen officieel nummer is maar het bouwnummer.

De lijst met vernieuwingen, veranderingen en reparaties is inmiddels een aantal A4 tjes lang die ga ik nu niet meer bespreken. Alles lijkt nu goed te werken en er zijn eigenlijk geen restpunten meer die tijdens de reis gedaan moeten worden. Daarom nu alleen maar een hele serie foto’s van het resultaat van alle klussen sinds de aankoop in november 2018.

Het CERBO systeem
Battery Management Systeem
Verstevigde roerlager bevestiging
Raymarine EVO-200 stuurautomaat
Solar- en windregelaars
Inductiekookplaat
SSB radio

Vandaag brengen we de één na laatste vracht spullen aan boord en volgende week moeten we ons huis aan de huurder overdragen waarna de grote reis naar nog warmere oorden kan beginnen.

2 gedachtes over “Storm op de Grevelingen ?

  1. Hoi Lilian en Eltjo, jullie kunnen de boot inpakken, de zeilen hijsen en het ruime sop kiezen. Ik ga volgen zonder jaloers te zijn, zelfs nu nog krijg ik de kriebels als ik de filmpjes zie met boten op 1 oor. Ik vind het heerlijk om vanaf de wal mee te varen. Lieve groet van een trouwe volger

  2. Peter en Leonie Speetjens ( oud collega Lilian) gaan jullie alweer volgen. Hebben door 30 cruises al veel oceanen gezien en bij iedere zeilboot zeggen we “ Lil & Eltjo” Heel veel succes gezondheid en plezier gewenst en Stay Safe !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s