Een nieuw jaar, nieuwe plannen

We zijn nu een week terug op de boot na een minder geslaagd bezoek aan Nederland.

Eindhoven in de regen

Twee dagen na aankomst in Nederland begonnen bij mij de bekende griepsymptomen en 2 dagen later lag ik met 39 graden koorts in bed. Alle afspraken konden we afzeggen en ook het plan om op de terugweg L’Aberwrac’h aan te doen om een begin te maken met het opknappen van onze projectboot, een Winner 10.10, hebben we laten varen.

Eindelijk op het droge….

Gedurende mijn ziekte konden we verblijven in het zomerhuisje van mijn broer aan het Paterswoldse Meer. Gelukkig was het niet zo koud als begin december, maar pas op de laatste dag van ons verblijf brak de zon door. Net als in Vigo, iedere dag regen, maar als je ziek bent maakt dat toch niet uit.

Paterswoldse Meer
In de jachthaven RCNV in Vigo Spanje

Inmiddels hebben we besloten eind februari weer een poging te wagen met de werkzaamheden aan de Winner 10.10 te beginnen en daarna door te rijden naar Nederland. De verhuur van ons huis is dan geëindigd en we kunnen dan weer zelf genieten van ons mooie huis. De WIN2WIN2 blijft voorlopig in Vigo liggen. In maart kan ik dan mijn jachtservice werkzaamheden weer oppakken. Zodra de de weersomstandigheden goed genoeg zijn (medio mei) rijden we weer naar L’Aberwrac’h om de de Winner 10.10 zeilklaar te maken en naar Nederland te zeilen.

Bijna 2200 kilometer…..

Mijn agenda voor de jachtservice is nu nog leeg en wie nog voor het nieuwe seizoen klussen wil laten doen verzoek ik z.s.m. contact op te nemen. Zoals je op deze site kan lezen is elektrotechniek mijn vak en is de installatie van navigatie apparatuur, LED verlichting, ankerlieren, accu lader/inverters, lithium accus, solar, windturbines etc. bij mij in goede handen. En de gebruikerservaring opgedaan gedurende onze reizen naar de Carieb is zeer nuttig voor toekomstige vertrekkers.

Lithium BMS
Raymarine autopilot
Victron MPPT solar
Raymarine EVO-200 stuurcomputer
Documentatie navigatiesysteem
ICOM SSB installatie
Raymarine marifoon
Nieuwe navigatieinstrumenten kast
Refit kajuitingang Winner 11.20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s