Rugge Jachtservices (nieuwe projecten 2022)

Na 30 werken in een high tech omgeving van maritieme radar en micro-electronica en vervolgens het uitrusten van een 11 meter zeiljacht voor oceaanzeilen, ben ik theoretisch en praktisch goed geschoold en ervaringsdeskundige op met name elektronische systemen op een zeiljacht.

Recente projecten:

Inbouw nieuwe Raymarine EV-200 stuurautomaat met bedieningsdisplays en plotter. Aanleg nieuw netwerk en aansluiten bestaande apparaten.

Een toekomstig project is het in oude glorie herstellen van een Winner 10.10.

Vervanging marifoon en AIS op Dehler 47. Verwijderen verouderde apparaten en bekabeling, reparatie electrische lier, vervanging radio/cd door Fusion radio met BT streaming, reparatie navigatielicht, stoom/deklicht, aansluiting mastbekabeling.

Opknappen ingang Winner 1120 (nieuwe latten, luikjes van plexyglas, schuifluik polijsten)

Solar panelen op Contest 36 en Victron BMV accumonitor.

Een accumonitor vereist dat alle aardes via de shunt lopen; onderstaande foto maakt duidelijk dat er vaak een heleboel omgeleid moet worden.

Versteviging bevestiging JEFA toplager Winner 12.20

Nieuwe panelen maken na vervangen oude apparatuur. Teak fineer met massief houten afwerking kopse kanten.

Op Winner 11.20 jachten heb ik ankerlieren geinstalleerd op het ankerbakdeksel om de ketting meer ruimte te geven en lekkages in de voorhut te vermijden. Dit vraagt wel om een stevige verbouwing van het deksel.

Vliesbehang verwijderen van plafond en nieuwe plakken op Winner jachten

17) Vloerdelen opknappen: kaal schuren en in de parketlak zetten

Nieuwe gordijnen voor de Winner 11.20

Naast deze technische werkzaamheden kan Lilian heel goed overweg met de naaimachine. Voor kussenhoezen, bimini, gordijnen, vlaggen etc ben je bij haar aan het juiste adres.

Voor ieder project maken we een kostenschatting in overleg met de opdrachtgever maar afrekening gaat op basis van gewerkte uren en gemaakte reiskosten.

Accubak Winner 11.20 vernieuwen en geschikt maken voor 3 accu’s.